Thursday, 16 March 2017

TIPS PERKAHWINAN

Sepertimana kita tahu, antara tujuan lain kita berkahwin untuk mendapatkan zuriat melalui ikatan sah di sisi agama dan undang-undang. Betul tak?

Wow apabila Ayu berkata-kata mengenai kahwin. 

Jadi! Pasangan yang terdetik untuk mempunyai zuriat yang sihat dan gebu-gebu gitu, perlu start mengambil ASID FOLIC sebagai langkah persediaan untuk hamil tau.

Sekurang-kurang Asid Folic diambil 3-6 bulan sebelum mengandung.

But kita tak tahu rezeki Allah bila-bila masa je betul tak? So, ayu sarankan diambil at least 3 bulan sebelum berkahwin.

Tapi ayu dah start ambil dari sekarang! Haha.. jangan salah faham B-complex with Asid Folic shaklee ada banyak tau manfaat nya disamping persediaan kehamilan.

Doakan rezeki jodoh dan anak untuk ayu. Kenot wait haha.



Asid folik ni juga dikenali sbg vitamin B9 yg penting utk membina sel-sel baru dalam badan. Jika si ibu kekuranga asid folik ia mungkin akan menjejaskan kesihatan bayi dalam rahim.

KENAPA PENTING ASID FOLIK ?
1. mengurangkan kecacatan saraf tunjang (spinal bifida)
2. mengurangkan risiko keguguran, lahir mati dan kelahiran pra matang dan kekurangan darah (anemia)
3. Menambahkan kepekatan hemoglobin dalam darah
4. Mengurangkan kecacatan lain pada bayi seperti sumbing lelangit, kecacatan pada jantung.

Selain itu, b-complex with acid folic shaklee ni bagus untuk kulit. So in shaa Allah kulit bakal pengantin pun akan berseri. Dimana ia turut membantu memudarkan parut.

1 botol tahan 4 bulan. 

Jadi. Berminat tak?
Ayu akan guide korang cara makan. Berbeza tau bagi wanita biasa dan wanita hamil.

Nk order or FREE CONSULTATION JUST CLICK LINK DI BAWAH

Post a Comment
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI